Meppel aan Zee
/

Een havendag in Meppel

 

Editie 2 van Meppel aan Zee zit erop.

Wij kunnen terugkijken op een mooi en goed verlopen evenement.

Het bestuur van Meppel aan Zee wil de deelnemende bedrijven, de vrijwilligers op de wal, de vaarders in de boten en het Grachtenfestival van harte feliciteren met deze tweede editie en ontzettend danken voor de voorbereidingen en inspanningen die zaterdag geleverd zijn.

Met dit evenement hebben we de watergebonden bedrijven in Meppel wederom goed in de kijker gezet en menigeen verrast met wat er zoal binnen een bedrijf gaande is.

Tot volgend jaar!

Het bestuur van Stichting Meppel aan Zee

Jan Albert Westenbrink
Remko Germeraad
Bart Beltman

 

 

 

Stichting Meppel aan Zee heeft ook dit jaar weer een mooi aantal bedrijven weten aan te monsteren. Hieronder lees je meer.


 

Jachthaven Meppel

Ook dit jaar weer begin- en eindpunt voor Meppel aan Zee.
De jachthaven aan het Meppelerdiep heeft voor ieder type boot een ruime keus aan vaste of tijdelijke ligplaatsen. U kunt bij Jachthaven Meppel terecht voor groot onderhoud of kleinschalige reparaties: alles gebeurt vakkundig en in overleg met de klant. Schilderwerk, inbouwen van scheepsmotoren, het plaatsen van een boegschroef of het uitvoeren van een servicebeurt, het is maar een greep uit de diensten die het bedrijf biedt.

De ligplaatsen voldoen aan de wensen van de moderne watersporter. Voorzieningen als walstroom en watervoorziening zijn aanwezig. Door de centrale ligging en de goede bereikbaarheid is Jachthaven Meppel het ideale startpunt in de kop van Overijssel
website: http://jachthavenmeppel.nl/!

Jachthaven Meppel


 

Boatland Dannijs
Dit jaar weer aanwezig op locatie 1.
Boatservice Dannijs bv. / Boatland is een full service watersportbedrijf gespecialiseerd in snelvarende sportboten, cruisers, buitenboordmotoren, bootrailers en alle bijbehorende bootonderdelen en bootaccessoires. Wij zijn het complete adres voor u en uw boot, van de boot zelf tot het kleinste onderdeel. Onze ervaring betaalt zich terug in uw zorgeloze vaarplezier. Vanaf het bestaan van het bedrijf hebben wij ons gericht op snelvarende boten van diverse merken, hierdoor hebben wij en jarenlange ervaring en expertise in de verkoop en onderhoud van sportboten.

Onze prijs, service, expertise, garantie en goede producten zorgen ervoor dat klanten uit heel Nederland en darbuiten naar ons toekomen voor hun boot of buitenboordmotor. Niet alleen de recreant kan bij ons terecht, ook vele (zee) vissers vertrouwen op ons.

website: https://www.boatland.nl/nl


 

Vaarschool De Belter

Vaarschool De Belter verzorgt al bijna 30 jaar cursussen voor klein vaarbewijs 1 & 2.  Door het aanbieden van interactieve stof en een plezierige sfeer, zijn de cursussen voor iedereen boeiend, interessant en duidelijk. De twee vaste cursuslocaties zijn de Beulaeke Haven in Wanneperveen en Terra Nautic in Zwolle.

Wie zijn vaarbewijs haalt, maar geen of onvoldoende praktijkkennis heeft m.b.t. het varen, kan een praktijkvaarles volgen, waarbij we de manoeuvres die je in de praktijk moet kennen uitgebreid oefenen. Oefening baart kunst en de reacties na zo’n praktijkvaarles zijn eigenlijk altijd positief.

Vaarschool De Belter is aanwezig tijdens Meppel aan Zee op de locatie Jachthaven Meppel.
Ik nodig je hierbij uit om kennis te maken met Vaarschool De Belter en te ervaren dat een cursus Klein Vaarbewijs niet saai hoeft te zijn.

Voor meer info:

www.debelter.nl
info@debelter.nl
Holterman Shipyard
Holterman Shipyard in Meppel bouwt inmiddels alweer 50 jaar luxe en zeewaardige stalen en aluminium jachten. De schepen van Holterman zijn voorbeelden van modern scheepsdesign met technische hoogstandjes. Holterman staat voor een luxe eindresultaat in combinatie met ouderwets ambachtelijk werken op de scheepswerf.

Bij Holterman Yachting wordt alles met uitzondering van het spuiten "in house" vervaardigd. Aan elk jacht dat de werf verlaat, of het nu om nieuwbouw of om een ‘refit’ gaat, is dan ook duidelijk te zien dat elk onderdeel gemaakt is met vakmanschap en passie.

‘Let's enjoy the good things in life’

http://holtermanshipyard.nl/

Holterman Shipyard Meppel


 

Alumax Boats
De boten van Alumax zijn onverwoestbaar. Alumax - de naam verwijst naar “haal het maximale uit aluminium”- onderscheidt zich van de concurrentie door de totale bouw in eigen hand te houden: van tekening tot aflevering. Alleen het snijden van het plaatwerk is uitbesteed. De boten worden veelal op maat gemaakt, naar wens van de klant. Aluminium is lichter dan staal en tegelijk veel sterker dan polyester. Het roest niet en verven hoeft niet. De boten kunnen het hele jaar in het water blijven liggen. Aluminium boten uit Meppel varen intussen in minstens zes Europese landen.

http://www.alumaxboats.nl/


Alumax Boats Meppel


 

Klinkhamer
https://klinkhamerreclame.nl/ 

Koudasfalt Staphorst B.V.
Koudasfalt Staphorst (KWS Infra bv. ) is een 100 procent Volker Wessels onderneming.
Al zestig jaar produceren wij asfalt op de locatie aan de Zomerdijk. (Leenders )
Hier is ook ons laboratorium gevestigd, waar heel KWS Nederland gebruik van maakt.
90 procent van de grondstoffen komt per binnenvaartschip hier aan.

Per jaar produceren wij gemiddeld 200.000 ton asfalt voor Noordoost-Nederland en ver daar buiten. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere kleur- en geluidsarme deklagen.
Duurzaam produceren staat bij ons hoog in het vaandel: 75% van de grondstoffen is hergebruik. Het streven is om dit naar 100% te brengen.

Daarnaast willen wij op een zo verantwoordelijk mogelijke manier produceren: zo schoon mogelijke uitstoot uit de schoorsteen. Voor de fabricage van onze producten gebruiken wij aardgas; op termijn willen wij overstappen op waterstof.

Onze toegangsweg ligt in de gemeente Steenwijkerland; 98 procent van het terrein ligt in de gemeente Staphorst en nog een klein stukje bevindt zich in de gemeente Meppel.
Onze eigen haven ligt half in Meppel en half in Staphorst.

Tijdens Meppel aan Zee laten wij graag zien waar wij trots op zijn, tot 9 juni.
Koudasfalt Staphorst B.V.


 

 

MCS (geen bezoeklocatie)
De corebusiness van MCS is watertransport. Dat doen ze sinds begin jaren ’90.

De terminal in Meppel ligt aan het Meppelerdiep, op het industrieterrein De Oevers.
Ook in Groningen en Leeuwarden beschikt MCS over eigen terminals. In Hengelo en Kampen heeft MCS een deelneming in de terminals. Perfecte locaties om containers direct naar Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen te vervoeren.

MCS vervoert niet alleen containers over het water of over de weg, maar draagt ook zorg voor alles daaromheen.
http://www.mcs-bv.nl/


MCS-bv - Meppel


 

 

TB - Shiprepair
http://tbshipyards.com/nl/locaties/thecla-bodewes-shipyards-meppel/


TB Shiprepair Meppel
 

http://tbshipyards.com/nl/locaties/thecla-bodewes-shipyards-meppel/

Van Spijker
Van Spijker Infrabouw B.V. is al sinds 1980 een succesvol familiebedrijf dat als totaalbouwer infrastructurele bouwwerken realiseert. Hoe complexer het project, hoe enthousiaster we worden. Ons talent? Goed nadenken! Op inventieve en scherpzinnige wijze bouwprocessen doorgronden. ‘Slimmer bouwen’, noemen wij dat.

De liefde voor innovatieve en duurzame bouwprojecten zit al generaties in de familie Van Spijker. Kennis en ervaring die van grootvader op vader overging en die nu wordt uitgedragen door de huidige directie: Ester en Alfred Van Spijker.

Meer weten over hoe wij ‘slimmer bouwen’? Kom op zaterdag 9 juni langs en neem nu alvast een kijkje op onze website: https://www.vanspijkerinfrabouw.nl/

https://www.vanspijkerinfrabouw.nl/


 


 

Molen de Weert
Molen de Weert (bouwjaar 1807) ligt aan de monding van het riviertje de Reest in Meppel en is ook dit jaar één van de onmisbare schakels tijdens Meppel aan Zee.
Vanaf de steiger van molen de Weert vertrekken de pendelboten naar de diverse haltes en het Sethehavengebied. Vanuit de stad is deze locatie goed bereikbaar.

Molen de Weert is tijdens Meppel aan Zee geopend voor publiek en zeker de moeite van het bezoeken waard!

Wil je meer weten over de Meppel molen, lees hier verder:
http://www.molendeweert.nl/

 


Denktank Drenthe College presenteert planen Meppel aan Zee.Wat zouden de deelnemers van Meppel aan Zee kunnen organiseren op hun terrein op 9 juni? Wat is een leuke activiteit, voor welke doelgroep? Die vraag legde Meppel aan Zee neer bij tweedejaars studenten van het Drenthe College. 

Op woensdag 11 april presenteerden ze hun plannen aan deelnemers van Meppel aan Zee.

 Bij hun ideeën hadden de studenten rekening gehouden met de verschillende doelgroepen van Meppel aan Zee, de uitvoerbaarheid, de veiligheid en de kosten.

De presentatie leverde een scala aan bruikbare ideeën op. Het is nu aan de deelnemers of en hoe ze hier gebruik van gaan maken.

Informatie over het Drenthe College: https://www.drenthecollege.nl/

Denkttank Meppel aan Zee
Presentatie Drenthe College Meppel aan Zee