/

 

 

De deelnemers en gasten in 2019 zijn:Zeekadetkorps Urk


Welkom aan boord van de Noorderkroon!

Wij zijn Zeekadetkorps Urk en zaterdag 15 juni komen wij met ons korpsschip o/s “Noorderkroon” naar Meppel aan Zee. Aan boord willen we jullie kennis laten maken met het fenomeen zeekadet en nodigen jullie daarom van harte uit voor een rondleiding op de Noorderkroon.

Wij vieren dit jaar ons 5-jarig jubileum en zijn onderdeel van Zeekadetkorps Nederland. Hier zijn nog 19 andere korpsen bij aangesloten. Wij zijn een jeugdvereniging voor jongeren vanaf 11 jaar en komen elke zaterdag samen om op een leuke en leerzame manier kennis te maken met alle aspecten van de maritieme wereld.

De zeekadetten maken deel uit van het korps en zijn onderverdeeld in dienstvakken. Zo is er de Operationele Dienst die zorgt voor alle nautische zaken zoals varen, navigeren, zeilen en roeien. Ook onderdeel is de Technische dienst welke zorgen voor de voortstuwing en het onderhoud aan alle technische zaken. Tot slot is er de Logistieke dienst welke zorgt voor de administratie en de inwendige mens. U kunt als bezoeker komen genieten van een heerlijk gebakken visje, zoals op Urk traditie is op zaterdag voor de “kost” vis te eten.

Het Zeekadetkorps is opgericht om de jeugd de weg te wijzen naar een maritieme loopbaan.


Maritieme Academie Harlingen


Maritieme Academie Harlingen – school voor VMBO Maritiem en Techniek     

De Maritieme Academie Harlingen is een vmbo-school voor leerlingen met interesse in maritiem en techniek. Met een eigen huisvesting, twee opleidingsschepen, een moderne binnenvaartsimulator en eigentijdse beroepspraktijklessen beschikken wij over de juiste middelen om jongeren een goede maritieme opleiding te geven. Wij werken zeer nauw samen met het mbo-onderwijs en verzorgen maritiem contractonderwijs. Per september 2019 start de nieuwe opleiding VMBO Scheeps- en Jachtbouw. Tijdens Meppel aan Zee zijn wij aanwezig met het opleidingsschip ms. Prinses Máxima.     

.


TB Shiprepair Meppel


TB Shiprepair Meppel, voorheen bekend als Scheepswerf de Kaap, is opgericht in 1938.
De werf is sinds 2003 in handen van Thecla Bodewes.

Op- en Overslag Meppel BV


Op- en Overslag Meppel BV is vooral gespecialiseerd in op- en overslag van diverse wegenbouw producten.

Bij onze locatie in Meppel kunt u ook terecht voor de volgende activiteiten:

·        Het storten van diverse soorten afvalstoffen 
·        Op- en Overslag van diverse producten 
·        Loslokatie is geschikt voor het lossen van schepen tot maximaal 110 x 11,50 meter. (l x b) 
·        Verhuur Kade voor diverse doeleinden 
·        Verhuur van opslagterrein voor diverse doeleinden 
·        Externe wegingen verrichten 
·        Ook hebben wij kantoorruimte / een verdieping te huur (korte of lange termijn) 
·        Op en Overslag Meppel is in het bezit van een 70 Tons weegbrug 
·        Verkoop vulzand en Grond 
·        Verkoop Menggranulaat (gebroken puin) 
·        Innemen van Groen of Tuin Afval

MCS BV


De corebusiness van MCS is watertransport. Dat doen ze sinds begin jaren ’90. De terminal in Meppel ligt aan het Meppelerdiep, op het industrieterrein De Oevers. Ook in Groningen en Leeuwarden beschikt MCS over eigen terminals. In Hengelo en Kampen heeft MCS een deelneming in de terminals. Perfecte locaties om containers direct naar Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen te vervoeren. MCS vervoert niet alleen containers over het water of over de weg, maar draagt ook zorg voor alles daaromheen. Net zoals voorgaande edities is de containerterminal niet te bezichtigen. Bezoekers worden tijdens de vaart met de pendelboten geïnformeerd over onze activiteiten. 

Koudasfalt Staphorst B.V.


Koudasfalt Staphorst (KWS Infra bv. ) is een 100 procent Volker Wessels onderneming.
Al zestig jaar produceren wij asfalt op de locatie aan de Zomerdijk. (Leenders )
Hier is ook ons laboratorium gevestigd, waar heel KWS Nederland gebruik van maakt.
90 procent van de grondstoffen komt per binnenvaartschip hier aan.

Per jaar produceren wij gemiddeld 200.000 ton asfalt voor Noordoost-Nederland en ver daar buiten. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere kleur- en geluidsarme deklagen.
Duurzaam produceren staat bij ons hoog in het vaandel: 75% van de grondstoffen is hergebruik. Het streven is om dit naar 100% te brengen.

Daarnaast willen wij op een zo verantwoordelijk mogelijke manier produceren: zo schoon mogelijke uitstoot uit de schoorsteen. Voor de fabricage van onze producten gebruiken wij aardgas; op termijn willen wij overstappen op waterstof.

Onze toegangsweg ligt in de gemeente Steenwijkerland; 98 procent van het terrein ligt in de gemeente Staphorst en nog een klein stukje bevindt zich in de gemeente Meppel.
Onze eigen haven ligt half in Meppel en half in Staphorst.

Tijdens Meppel aan Zee laten wij graag zien waar wij trots op zijn, tot 15 juni.

Alumax Boats


De boten van Alumax zijn onverwoestbaar. Alumax - de naam verwijst naar “haal het maximale uit aluminium”- onderscheidt zich van de concurrentie door de totale bouw in eigen hand te houden: van tekening tot aflevering. Alleen het snijden van het plaatwerk is uitbesteed. De boten worden veelal op maat gemaakt, naar wens van de klant. Aluminium is lichter dan staal en tegelijk veel sterker dan polyester. Het roest niet en verven hoeft niet. De boten kunnen het hele jaar in het water blijven liggen. Aluminium boten uit Meppel varen intussen in minstens zes Europese landen en ook tijdens Meppel aan Zee!

Jachthaven Meppel

De jachthaven aan het Meppelerdiep heeft voor ieder type boot een ruime keus aan vaste of tijdelijke ligplaatsen. U kunt bij Jachthaven Meppel terecht voor groot onderhoud of kleinschalige reparaties: alles gebeurt vakkundig en in overleg met de klant. Schilderwerk, inbouwen van scheepsmotoren, het plaatsen van een boegschroef of het uitvoeren van een servicebeurt, het is maar een greep uit de diensten die het bedrijf biedt.
De ligplaatsen voldoen aan de wensen van de moderne watersporter. Voorzieningen als walstroom en watervoorziening zijn aanwezig. Door de centrale ligging en de goede bereikbaarheid is Jachthaven Meppel het ideale startpunt in de kop van Overijssel!


Opduwer Avantje


Klein maar dapper: Opduwer Avantje, Gebouwd als beenhakker later omgebouwd naar opduwer.  Lengte:4,07M Breedte :1,70M Diepgang :0,60M. De huidige motor is een Volvo Penta Type : MD5A Avantje vaart tijdens Meppel aan zee in het havengebied. De schipper/eigenaar geeft graag tekst en uitleg over de Avantje.

Modelbouwvereniging De Skipper
Havenrondvaart met de Vereeniging III

De havenrondvaart is terug van weggeweest. Dit jaar zal de Vereeniging III tijdens Meppel aan Zee een aantal havenrondvaarten verzorgen. Vertrek vanaf het Westeinde. De rondvaart duurt ongeveer 45 minuten.


Koninklijke BLN Schuttevaer

Op het Westeinde bij de ligplaats van de havenrondvaart en pendelboten is een stand aanwezig van de koninklijke BLN Schuttevaer. 
De koninklijke BLN Schuttevaer is een ketenbrede brancheorganisatie ván en vóór de binnenvaart. We zetten ons in voor specifieke belangen van ondernemers én collectieve behoeften van de sector. We zijn er voor varende ondernemers, reders, bevrachters, operators en overige vaarweggebruikers. Vanuit onze visie 'verbinden vanuit diversiteit' bouwen we aan één sterke community waarin alle stakeholders samenwerken aan een duurzaam toekomstperspectief voor de binnenvaart. Samen zetten we de binnenvaart met hoofdletters op de kaart.