/

 

 

Keuzedeel Maritiem 2022

Vmbo-leerlingen Meppel en Steenwijk maken kennis met maritieme wereld

Opleidingsschip Scheepvaart & Transport College Rotterdam en STC Hanze in Meppeler haven.

 

Het Keuzedeel Maritiem is bedoeld om derde- en vierdejaars leerlingen gedurende twee weken kennis te laten maken met de wereld van de binnenvaart en maritieme bedrijven. STC-Hanze uit Zwolle geeft samen met de Sterk Techniek Onderwijs (STO)-regio Meppel/Steenwijk verdere invulling aan het project. 

 

Het Keuzedeel Maritiem in Meppel editie 2021 was erg geslaagd. Leerlingen van voortgezet onderwijsinstellingen uit Meppel en Steenwijk kregen de gelegenheid om kennis te maken met de wereld van de binnenvaart, de haven en logistiek.

Dit jaar vond het Keuzedeel Maritiem Editie 2022 plaats van 14 tm 25 maart.
Uitvalsbasis was de Buitenhaven van Meppel

Ook dit jaar zette een aantal bedrijven in het Meppeler havengebied de deuren open voor het Keuzedeel Martiem: TB Shiprepair (De Kaap), MCS BV, Alumax Boats BV, Holterman Shipyard.

De leerlingen vertrokken maandag 14 maart per bus uit Meppel naar Rotterdam Leuvehaven en gingen aan boord van de Prinses Beatrix om koers te zetten naar Meppel. De aankomst was een schitterend gezicht met ook afhalers op de kleine Kaapbrug en langs de Prins Hendrikkade en schitterend weer in Meppel aan Zee;) Naast een vol programma was er ook tijd voor een bedrijven bezoek in het havengebied van Meppel.


Keuzedeel Maritiem 2021

Hier kunt u content plaatsen.

Deze tekst past u aan door erop te klikken.