/

 

 

.VMBO leerlingen Meppel en Steenwijk maken kennis met maritieme wereld

Opleidingsschip Scheepvaart & Transport College Rotterdam in Meppeler haven

Vanwege Covid-19 kon het Keuzedeel Maritiem in maart helaas niet doorgaan. De werkgroep, waar Stichting Meppel aan Zee deel van uit maakt, koerst nu op de periode van 17 t/m 28 mei en wij hebben er alle vertrouwen in dat het deze keer doorgaat! Diverse bedrijven uit het Port of Zwolle gebied verlenen hun medewerking, de deelnemende onderwijsinstellingen hebben studenten enthousiast gemaakt, er is een mooi programma, dus: "trossen los"!

 

VMBO leerlingen Meppel en Steenwijk maken kennis met maritieme wereld

Opleidingsschip Scheepvaart & Transport College Rotterdam in Meppeler haven.

Leerlingen van voortgezet onderwijs instellingen uit Meppel en Steenwijk kunnen van 17 tot 28 mei deelnemen aan een bijzonder project. Vanaf die datum start het zogenaamde Keuzedeel Maritiem, een samenwerking van Sterk Techniek Onderwijs Meppel/Steenwijkerland met Scheepvaart Transport College Hanze. Doel is om derdejaars leerlingen gedurende twee weken kennis te laten maken met de wereld van de binnenvaart en maritieme bedrijven in de grootste binnenlandse zeehaven van Nederland: Meppel, onderdeel van Port of Zwolle.

In de periode dat het keuzedeel aangeboden wordt bevindt het STC opleidingsschip Prinses Beatrix zich speciaal voor dit doel in de haven van Meppel. Deelnemende leerlingen maken daar op praktische wijze kennis met een flink aantal onderdelen uit de scheepvaart. Zo leren ze onder andere hoe een schip zeeklaar gemaakt wordt, moeten ze schoonschip maken, hoe je moet varen met een bijboot, wat er moet gebeuren om reddend te zwemmen, wat schiemanswerk is en hoe het dagelijks leven aan boord is. En dat betekent dus ook dat er gekookt moet worden.

Het keuzedeel Maritiem is ontwikkeld door Binnenvaart Nederland (BNL) en het Scheepvaart en Transport College (STC) dat in Rotterdam is gevestigd en sinds 2019 ook in Zwolle een afdeling heeft. De volgende voortgezet onderwijsinstellingen maken onderdeel uit van Sterk Techniek Onderwijs Meppel/Steenwijkerland: Stad & Esch, Greijdanus, CSG Eekeringe, Dingstede, Terra Meppel en RSG Trompmeesters en STC- Hanze (de locatie van STC in Zwolle). Aan dit keuzedeel werken verder mee: Alumax Boats BV, TB Shiprepair, Waterscouts Meppel, MCS BV en Stichting Meppel aan Zee.

Klik op de afbeeldingen voor het promotiefilmpje en een grote versie van de poster.

 

Poster Keuzedeel Maritiem